Chat

WMS VOX: Opslag

Goederen opslag onder controle, bespaar op uw voorraad kosten en magazijn ruimte.

Voorraadbeheer

In uw magazijn een optimale vullingsgraad hanteren? Met WMS VOX Voorraadbeheer beschikt u over de juiste tool om de kosten te minimaliseren, de uitlever graad te maximaliseren.

De module beschikt over krachtige rekenmethodes om de meest ideale situatie voor ieder afzonderlijk product te calculeren.

Aan de hand van diverse parameters en data gegevens bepaald WMS VOX Voorraadbeheer voor elk artikel in uw magazijn de beste vullingsgraad.

Zodat uw kosten voor opslag van artikelen laag zijn, u niet uit voorraad raakt, en dus geen nee aan uw klant hoeft te verkopen.

Voorraadoptimalisatie

Aan de hand van de goederen bewegingen in uw magazijn, wordt er een schat aan informatie verzameld. Met deze informatie is het WMS VOX in staat om de ideale voorraad niveaus te bepalen. Met berekeningen uit de goederenstroom van inslag en uitslag, rekening houdend met de opslag kosten van uw magazijn en de optimale leveringsgraad, bepaalt deze module wanneer en hoeveel er besteld moet worden.

Dit gekoppeld aan uw ERP systeem om bestellingen voor uw goederen te faciliteren, is er een constante optimale flow van goederen tegen de laatst mogelijke kosten.

Onder andere worden de volgende gegevens berekend:

 • Veiligheidsvoorraad
 • Optimale bestel grootte
 • Aantal inkopen per jaar
 • Opslag kosten
 • Gemiddelde aantal dagen voorraad
 • Kosten bestellen bij optimum
 • Kosten voorraad bij optimum
 • Gemiddeld verbruik per week
 • Factor nee verkoop
 • Re-orderpunt

Multi Magazijn

Beschikt uw bedrijf over meerdere magazijnen, of moet er bevoorraad worden vanuit een opslag locatie die u uitbesteed aan derden? Met het WMS VOX is dit eenvoudig te beheren. Of u nu uw goederen stroom beheert vanuit een centraal punt of dat elk magazijn zijn eigen beheer heeft. Geen enkel probleem.

Beschikt u bijvoorbeeld over winkels, service wagens of een container magazijn op een bouwlocatie, met het WMS VOX heeft u compleet inzicht in uw voorraad, waar het zich ook bevindt.

Andere afdelingen, een service monteur of winkels kunnen zelf goederen afroepen die ze nodig hebben. Of automatisch laten uitvoeren als dat nodig is.

Full Pallet

Heeft u volle pallet te verwerken en kunnen ze een op een het magazijn in? En gaan deze er via uitslag een op een er weer uit? Dan heeft het WMS VOX een eenvoudige manier om deze pallets te verwerken. Het enige wat de medewerker hoeft te doen is een Pallet ID te scannen die bij inslag controle gekoppeld is. Waar deze pallet zich heen verplaatst een scan van een locatie of order is voldoende. Alles wat op de pallet staat 'verhuist' mee met de voorraad beweging.

Hierdoor zijn full pallets snel en efficiënt te registreren door uw gehele magazijn. Van inslag tot uitslag een simpele scan op de handterminal. Het systeem weet waar de goederen zich bevinden.

Heeft u de module cross docking, dan kan een full pallet zich direct naar de gewenste afdeling of expeditie hal verplaatsen voor onmiddellijke afhandeling, zonder dat het eerst opgeslagen wordt in het magazijn.

Mixed Pallet

Bij mixed pallet stock verzamelt u op een pallet of inruim kar meerdere goederen. Met deze pallet of inruim kar kunt u de goederen verdelen in het magazijn. Het WMS VOX geeft u locaties waar de goederen opgeslagen kunnen worden.

Heeft u echter een pallet met mixed goederen die voor één project zijn, dan kunt u de gehele pallet op een locatie opslaan. Deze pallet staat dan te wachten totdat alle andere producten voor de productiehal gearriveerd zijn. Op een later moment kunnen deze goederen dan afgeroepen worden.

Zijn er goederen bij die voor cross docking bestemd zijn, dan zal de medewerker naar de juiste locatie gebracht worden. Of dat nu naar expeditie is of voor productie. Het WMS VOX handelt het automatisch af.

Uitloop Pallet

De uitloop pallet wordt gebruikt om alle andere binnengekomen losse goederen in het magazijn op te slaan.

Als er cross-dock goederen op pallet liggen, worden eerst weggebracht naar de locatie van bestemming. Dit kan bijvoorbeeld zijn expeditie of de productie afdeling.

De overige goederen worden volgens de looproute in het magazijn naar de juiste locatie gestuurd. De locatie bepaling kan geheel automatisch plaats vinden door toepassing van gewicht en volume berekening. Ook kan de medewerker zelf een locatie bepalen en afwijken van de locatie die door het systeem bepaald is.

Replenishment

Verplaatsingen worden automatisch aangestuurd door het WMS VOX. Op het moment dat er een behoefte bestaat op de pick locaties, maakt het WMS VOX replenishment opdrachten aan.

Deze opdrachten kunnen in de volgende situaties tot stand komen:

 • Voorraad tekort op pick locaties door minimum
 • Voorraad tekort op pick locaties door orders
 • Afroepen van goederen door andere afdelingen
 • Terug plaatsen van pick voorraad naar bulk

Al deze bewegingen worden door het WMS VOX aangestuurd.

Cycle Count

Het tellen aan het eind van het jaar is niet meer persé nodig. Als een locatie door het jaar heen meerdere malen geteld wordt, is dit voor de meeste accountants voldoende.

Met Cycle Count telt u vanuit het oogpunt van de locaties. Worden er in het proces afwijkingen geconstateerd, dan worden er extra tel momenten aangemaakt in het WMS VOX.

Het tellen kan plaats vinden tijdens het operationele proces. Ook tijdens de inslag of uitslag van goederen. De Cycle Count kijkt wat er op dat moment daadwerkelijk op voorraad ligt. Ook al is het mogelijk gereserveerd voor een order.

In de Cycle Count zitten meerdere tel niveaus. Als er een afwijking op een locatie is geteld, dan wordt deze locatie nogmaals voor een telling aangeboden. Is er dan nog weer een afwijking geteld, dan wordt deze locatie voor een derde keer definitief geteld. Zo mist u geen enkele voorraad misstanden.

Maakt u gebruik van T.H.T., Serienummers of andere kenmerken, dan worden deze in de telling meegenomen. Zo heeft u uw voorraad altijd up-to-date.

Afroepen Goederen

Met de module afroepen goederen, kunnen andere afdelingen binnen of buiten uw bedrijf goederen aanvragen om te leveren uit het magazijn. Met het afroepen wordt er een replenishment opdracht aangemaakt voor het magazijn. Deze opdrachten verschijnen automatisch in het scherm van de medewerker die doorgaans de replenishment opdrachten uitvoert.

De medewerker krijgt te zien wat en hoeveel er gepakt moet worden en waar het heen gebracht moet gaan worden. Is de verplaatsing uitgevoerd dan kan de aanvrager desgewenst automatisch een bericht ontvangen dat de goederen die gevraagd zijn uitgeleverd zijn en op plaats van bestemming aangekomen zijn.

Als hier ook gebruik gemaakt wordt van T.H.T of serienummer registratie wordt bij de verplaatsing gevraagd om deze gegevens ook te registreren. Tenzij er een volle pallet of gehele locatie verplaatst wordt, dan zijn alle gegevens bekend.

Recall

Heeft u te maken met goederen waarbij een terug roep actie tot de mogelijkheden behoren. Dan is het fijn om met een druk op de knop alle gegevens inzichtelijk te hebben over de gegevens van het product. Door wie is het aan uw bedrijf geleverd. Welke vervoerder is dat geweest. Wie heeft het in ontvangst genomen. Welke gegevens zijn er geregistreerd. Hoe lang heeft het opgeslagen gelegen in het magazijn. Waar heeft het gelegen in het magazijn. Welke verplaatsingen zijn er geweest. En aan welke klanten is het uit geleverd.

Met deze bron aan informatie is een Recall snel op te zetten en kunnen klanten die het producten hebben afgenomen eenvoudig op de hoogte gesteld worden.

De Recall module is uiteraard wel afhankelijk van welke gegevens u vast gelegd hebt in het proces. Waarbij de Track & Trace module ook een rol speelt bij de ontvangst en verzending van de goederen. Zodat exact bekend is met welke vervoerder en tracknummers de producten ontvangen en geleverd zijn aan uw klanten.

WMS VOX: Opslag Integratie Kubus

De integratie kubus voor de opslag module geeft volledige vrijheid om te koppelen van externe apparatuur en software pakketten met het WMS VOX

Transsmart Koppeling

Met een koppeling naar onze tussenpartner Transsmart is het mogelijk om gegevens over zendingen aan te maken met veel verschillende vervoerders. De vervoerder met de meest gunstige prijs kan dan worden gekozen om het transport uit te voeren.

Zijn bepaalde producten of klanten aan een bepaalde vervoerder gekoppeld, dan zal dit altijd de voorkeur vervoerder zijn.

ERP Koppeling

WMS VOX koppelt probleemloos met andere systemen voor gegevens overdracht met betrekking tot het verwerken van binnenkomende goederen. Via de gegevens uitwisseling met een ERP pakket kunnen bestellingen door gegeven worden aan het WMS VOX.

Voor een betrouwbare voorraad situatie in het ERP en in het WMS VOX kunnen gegevens uitgewisseld worden qua voorraad stand. Zijn er afwijkingen tussen de twee systemen, dan wordt er automatisch een telling gegenereerd om zo de voorraden te synchroniseren. Op- en afboekingen in het WMS VOX worden door deze koppeling doorgegeven aan het ERP pakket.

Zo houden het ERP en het WMS VOX elkaar op de hoogte met de juiste gegevens.

EDI Koppeling / Transus

Met een EDI koppeling via bijvoorbeeld Transus als tussenpartner is het mogelijk om gegevens aangemaakt in het WMS VOX direct naar uw leveranciers en klanten te versturen. Deze gegevens kunnen dan ook via de ERP koppeling beschikbaar gesteld worden voor het ERP pakket.

Zo verlopen bestellingen en orders volledig automatisch, zonder allerlei extra administratieve handelingen.

Private Cloud

Alle datagegevens van het WMS VOX worden veilig opgeslagen in de Private Cloud.

Zodat uw eigen IT de beheer heeft over de server en veiligheidsbeleid van uw bedrijf.

Plateau Liften

De integratie kubus zorgt voor een naadloze aansluiting van Plateau Liften in het magazijn. De opslag van goederen in een Plateau Lift, wordt feilloos aangestuurd.

Of het nu gaat om adhoc producten op te vragen, om te boeken of om tellingen uit te voeren in de lift, via de integratie kubus is het WMS VOX in staat elke lift aan te sturen.

Put-To-Light

Pick- en Put-To-Light systeem geeft in een stelling de exacte locatie aan waar de producten ligt. Middels een koppeling met de integratie kubus stuurt het WMS VOX de Put-To-Light module aan.

Hiermee kunnen er bijvoorbeeld tellingsopdrachten uitgevoerd worden voor bepaalde Put-To-Light stellingen.

Rollerbanen

Bij opslag van goederen is het mogelijk dat deze goederen via de rollerbaan het magazijn binnen gelopen zijn.

Door deze goederen te koppelen aan een drager in het WMX VOX, wordt er via de besturing met de rollerbaan de drager naar het juiste magazijn gebied en locatie gebracht. Zo kan de opslag van goederen de juiste weg vinden naar de juiste locatie.

De integratie kubus zorgt voor de communicatie tussen de rollerbaan en het WMS VOX.

Weegschalen

Voor locatieberekening
zijn gegevens over gewicht en afmetingen essentieel. Middels een elektronische koppeling tussen het WMS VOX en meet en weeg apparatuur worden deze gegevens volledig geautomatiseerd geregistreerd in de applicatie.

Daarmee creëert het WMS VOX een ruimte besparende opslag in het magazijn. Ook wordt er eventueel rekening gehouden met maximale belasting van stellingen, plateau liften en andere mogelijke opslag locaties.

RF Picking

Het RF Picking is onmisbaar in het magazijn. Met een WiFi (industriële) smartphone is het mogelijk om in het magazijn controles uit te voeren op de locaties.

Door het scannen van de locatie of het product wordt in één oogopslag de gegevens getoond van betreffende locatie.

Met de scanner kan er ter plaatse eventueel de benodigde handelingen uitgevoerd worden. Zoals een telling of een voorraad correctie.

Paternoster | Verticale Carrousel

De integratie kubus zorgt voor een naadloze aansturing van Paternosters (Verticale carrousels) in het magazijn.

De opslag van goederen in een Paternoster wordt feilloos aangestuurd. Of het nu gaat om adhoc producten op te vragen, om te boeken of om tellingen uit te voeren in de lift, via de integratie kubus is het WMS VOX instaat elke lift aan te sturen.

Zelfs vanuit een (industriële) smartphone is de Paternoster te bedienen.

Support

Is er behoefte aan uitleg, ondersteuning of is er een storing? Onze support afdeling is hiervoor altijd bereikbaar. Via de telefoon, mail of chat is er altijd direct contact met een deskundig persoon mogelijk om vragen over inslag te beantwoorden.

Er zijn verschillende support overeenkomsten afgestemd op uw behoefte. Wij maken een opmaat gemaakte support overeenkomst passend bij uw werkzaamheden.

Dashboard WMS

Met de Dashboard module in het WMS VOX, zijn de opslag waarden Real-time. Alle gegevens omtrent opslag informatie zijn in één oogopslag te zien. Of het nu gaat om verplaatsingen of opslag capaciteit, het dashboard geeft de actuele informatie.

Hierop kan aangestuurd worden welke acties plaats moeten vinden. Meer mensen op bepaalde processen zetten. Goederen verplaatsen omdat ze op een andere locatie beter tot hun recht komen omdat het snellopers zijn of gebieden die nog niet geteld zijn.

Vanuit het dashboard kan de logistiek manager het magazijn nauwlettend in de gaten houden en sturen.

Maatwerk

Zijn er processen in het magazijn voor de opslag taken niet standaard aanwezig?

Door de modulaire en eenvoudige opzet van de software kan maatwerk snel en naadloos geïntegreerd worden in het proces.

Zodat de opslagverwerking weer doeltreffend aansluit bij de behoefte van uw bedrijf.

Wilt u uw opslag optimaliseren?

BSI is de juiste partner.
Met ons uitgebreide pakket kunnen wij alle facetten binnen uw magazijn optimaliseren. Graag nemen wij u ook nog mee naar uitslag.

Maar komen uiteraard graag met u in contact. Vertel ons uw uitdaging zodat wij daar een passende oplossing voor kunnen aanbieden.